Sunniva Høgsberg

Essens Coaching

Mindfulness for medarbejdere og borgere

Vi tilbyder mindfulness til medarbejdere og ledere, der arbejder indenfor det offentlige. Samtidigt har vi flere års erfaring med at undervise borgere i mindfulness, som står uden for arbejdsmarkedet, dvs. ledige og sygemeldte. Mindfulness-træningen heler stress og gør dem mere robuste. Det bidrager til at de bliver jobparate.

Læs om vores erfaringer med at træne sygemeldte borgere i mindfulness
Læs om hvordan vi træner plejefamilier i mindfulness

Trivsel trods travlhed

Mindfulness oversættes på dansk med bevidst nærvær. Uanset, hvor i organisationen du befinder dig, så er din dag sikkert præget af et højt tempo og mange, meget forskelligartede opgaver. Fordi afbrydelser og afvigelser fra planen er mere reglen end undtagelsen, lurer stressen lige om hjørnet. At arbejde i en politisk styret organisation med mange forskellige interesser og hensyn er krævende – både som leder og medarbejder. Mindfulness kan hjælpe dig med at holde balancen.


En genvej til fokus

Hvad enten du er leder, medarbejder, har borgerkontakt eller arbejder med at løse administrative opgaver, kan mindfulness gøre noget positivt for dig i din hverdag. Mindfulness kan give dig den ro, der skal til for at kunne holde fokus midt i en travl hverdag – på arbejde og hjemme. Lykkes det for dig at holde fokus på en ting ad gangen, bliver du mere nærværende og får mere fra hånden. Du får større arbejdsglæde og ja – et bedre liv.

Kom i gang med mindfulness

Bedre arbejdsklima: mindre aggressivitet og mobning

Begynder en hel personalegruppe eller en afdeling at tage mindfulness ind i hverdagen, vil arbejdsklimaet forbedres markant: Aggressivitet og mobning reduceres i takt med at stressniveauet reduceres. Et andet aspekt er, at mindfulness-træningen øger den emotionelle intelligens i gruppen. Baggrunden er, at den enkelte får større bevidsthed om egne følelser og træning i at håndtere dem: det giver mindre projektion og færre automatiske udbrud.

Mindfulness virker

Forskningen indenfor mindfulness har dokumenteret, at mindfulness giver målbar positiv effekt på krop, psyke og velbefindende. Mindfulness virker på 3 niveauer: fysiologisk, mentalt og emotionelt. De organisationer, der arbejder aktivt med mindfulness rapporterer da også om betydelig stressreduktion, mindre sygefravær og større arbejdsglæde blandt medarbejderne.

Det siger forskningen om Mindfulness