Sunniva Høgsberg

Essens Coaching

Referencer Mindfulness

Jeg havde mødt Sunniva nogle gange inden kurset, og fordi hun er den, hun er, var jeg tryg ved at kaste mig ud i forløbet uden for mange forbehold. 
Jeg er cand.mag i dansk og psykologi og har derfor en sund kritisk - nogle vil sige skeptisk - tilgang til, hvem jeg vil lade mig guide af i forhold til personlig udvikling samt de metoder, der anvendes -  og jeg kræver både en høj faglig standart og et menneske med etikken og empatien i top. Det har Sunniva. 

Jeg oplevede 8 dejlige undervisningsgange med en humoristisk, empatisk, engageret, kompetent, direkte og jordbunden underviser. Sunniva gik aldrig over grænsen, men var heller ikke bange for at konfrontere den enkelte og sætte os på arbejde. 
Jeg har helt sikkert fået både flere redskaber til at tackle mine ikke altid hensigtsmæssige adfærdsmønstre med, ligesom jeg er blevet bedre til at rumme og acceptere alle mine side. 
Tak for det :-)

Rikke Zaar

Jeg har deltaget i Sunnivas 8-ugers mindfulness-kursus med stort udbytte. Der var dog lidt forbehold inden kurset: kunne jeg finde ud af det? (jeg havde ikke arbejdet med meditation og den spirituelle verden før), var det lidt for religiøst? gik det over mine grænser? osv. Alle mine bange anelser blev gjort til skamme. Kurset var en skøn blanding af praksis/meditation, informationer og dokumentation samt nogle vedkommende samtaler. Det gav mig en rigtig god fornemmelse for at bruge mindfulness i hverdagen. Jeg kan varmt anbefale kurset - uanset om du er spirituelt orienteret eller ej.

Lotte Mortensen, lærer

I forbindelse med et 8 ugers forløb i Mindfulness hos Sunniva Høgsberg har jeg opnået en dybere indsigt i mig selv og mine tankemønstre og reaktioner. De redskaber og begreber, der blev introduceret og øvet i, vil jeg altid kunne bruge og udbygge min indsigt i mig selv. Blot det at træne sin nærhed ved enkle meditationsøvelser, hvor spændingshovedpine lindres eller helt forsvinder og man oplever en bedre afslappethed i hele kroppen, gør at øvelserne vil gøre sig obligatoriske i ens dagligdag som tandbørstning. Mindfulness styrker min tilstedeværelse som mor, hustru og veninde, og  i arbejdslivet giver det et bedre flow i opgaveløsningerne, og den krævede fleksibilitet er meget mere behagelig at være i, med nærvær og en bevidsthed til alles gode. Mindfulness er og har været en mental øjenåbner for mig. Det giver en tryghed at få sat begreber fra mindfulness ind i sin dagligdag. Det bør alle have som en basisviden, for at finde roen inden i sig selv, og for at finde ”hjem” til sig selv. Jeg har haft følelsen af, at få meget mere ”valuta” for pengene i livets glæder og sorger med en mindful tilstedeværelse. Sunniva Høgsberg har en energisk og intuitiv stik, som passer utrolig godt til budskabet om mindfulness. Jeg mener, at hun har en empatisk indsigt, som er alfa og omega i formidling af sådan et emne. Desuden inddrager Sunnivas undervisning en nysgerrighed og fleksibilitet overfor deltagernes oplevelser og erfaringer med stoffet. Undervisningen foregår ved udlevering af en overskuelig mængde skriftligt materiale til hver uge/pr. gang. Dette gennemgås som et mundligt oplæg, der flettes ind mellem de forskellige øvelser. Det giver en god adspredelse som deltager at veksle mellem at lytte, komme med kommentarer og praktisere øvelser. Stemningen er personlig og intim på en rolig og behagelig måde. Man giver og modtager selv til fællesskabet, som man ønsker.

Bente Junker Andersen, Civilingeniør med speciale i Arkitektur