Sunniva Høgsberg

Essens Coaching

Mindfulness til dig som leder

Trivsel trods travlhed – Mindfulness på jobbet

Mindfulness oversættes på dansk med bevidst nærvær. Uanset, hvor i organisationen du befinder dig, så er din dag sikkert præget af et højt tempo og mange, meget forskelligartede opgaver. Fordi afbrydelser og afvigelser fra ”planen” er mere reglen end undtagelsen, lurer stressen lige om hjørnet. Mindfulness kan hjælpe dig med at holde balancen.

En genvej til ro og fokus

Mindfulness-træningen giver dig en øget evne til at hvile i dig selv og være fuldt tilstede i nuet. Træningen betyder, at du lærer at håndtere afbrydelser og vende tilbage til det, du er i gang med. Du bliver ikke på samme måde revet med af ukontrollerede negative tanker eller konstante afbrydelser, der giver stress og mistrivsel. Du har overskud og er i kontakt med hele dit potentiale. Det gør, at du kan agere mere velovervejet og hensigtsmæssigt i forhold til den situation, du befinder dig i, og at du får adgang til din fulde kreativitet.

Mindfulness virker

Forskningen indenfor mindfulness har dokumenteret, at mindfulness giver synlige effekter på centralnervesystemet og skaber forandringer i hjernen. Træningen giver målbar positiv effekt på krop, psyke og velbefindende. Det er baggrunden for at metoden anvendes i store dele af erhvervslivet. De organisationer, der arbejder aktivt med mindfulness rapporterer da også om betydelig stressreduktion, mindre sygefravær og større arbejdsglæde blandt medarbejderne.

Se vores foredrag, workshops og kurser.